Trans Bireyleri Anlamak


Trans Bireyleri Anlamak

Daha önce trans bir bireyle karşılaşmadıysanız transseksüel olmanın ve yaşamı bu şekilde sürdürmenin nasıl bir durum olduğunu anlamak çok kolay olmayabilir.

Transeksüel

cinsiyet tercihi doğduğu cinsiyetten farklı olan insanlardır. Kişinin cinsiyet kimliği kendinin cinsiyetiyle ilgili ifadesidir. Kişi eğer doğduğu cinsiyete ait hissetmiyorsa kendini kendi cinsel yönelimine dönecektir. Bu süreci cinsiyet geçiş süreci olarak adlandırabiliriz.  Cinsiyet geçişine karar vermek pek çok trans birey için zorlu bir süreçtir. 
Özellikle ülkemizde yaşayan pek çok trans birey, ailelerine , yaşadıkları çevreye içinde bulundukları durumu ve cinsel kimliklerini  açıkladıklarında sosyal damgalanma, ayrımcılık ve taciz riskiyle karşı karşıyadır. Bu risklere rağmen, kişinin cinsiyet kimliğiyle ilgili açık olmak, yaşamı onaylayıcı ve hatta hayat kurtarıcı olabilir.

Cinsiyet geçişinde öncelikli adımlar kıyafet değişimleri , isim değişimleri ve kimlik değişim süreci ile başlar.  Fiziksel değişeme başlamanın ilk adımı ise hormon tedavisi sürecine başlayarak tıbbi prosedürleri takip ederek devam eder. Tüm trans bireyler, yasal veya tıbbi adımlar atmış olup olmadıklarına bakılmaksızın aynı onur ve saygıya hak kazanırlar.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trans Erkekler İçin Hormon Süreci

Transfobi Ne Demektir