Transfobi Ne Demektir

Transfobi Ne Demektir



Transfobi terimi, transseksüel veya transgender kişilerden rahatsızlık duyma durumudur. Bu terim bazen insanların karşısına şiddetle bazen ise sözlü olarak çıkabilmektedir. Transseksüel bireylere karşı olan bu kötü davranış biçimlerinin her türlüsü transfobi olarak adlandırılır.

Çoğu zaman homofobik bireyler tarafından bu tip düşünceler dile getirildiği ya da şiddet olarak ortaya çıktığı için, homofobinin bir alt türü olarak kabul edilebilir. Daha çok çocuklar transfobinin mağdurları arasında yer almaktadır. Çünkü; Transseksüel olan bireyler, bu hislerle doğdukları için karşı cins gibi davranırlar. Bu durum da çocuklar arasında farkedilince, genelde arkadaş ortamından dışlanırlar.

Bu durumlara ek olarak transseksüel olan bireye çocukken veya büyüdüğü zaman ailesi tarafından şiddet gösterilmekte ya da hareket içeren sözcükler kullanılmaktadır. Çocukların haricinde yetişkin olan transseksüel bireyler de, taciz veya şiddete uğramaktadırlar. Bu durumlara sebep olan kişiler transfobi sahibidirler.

Transfobi sebebiyle mağduriyet yaşayan trans bireylerin; daha önce karşımıza çıkan haberlere göre birçok üzücü yola başvurduğu bilinmektedir. Bu sebepten dolayı, bu tarz sözlü ya da fiziksel herhangi bir şiddete maruz kalan kişilerin direkt olarak bunu yapanlardan şikayetçi olmalarını, herhangi bir ruhsal problem olduğu anda da bir psikologla görüşmelerini öneriyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trans Erkekler İçin Hormon Süreci

Trans Bireyleri Anlamak