Trans Erkekler İçin Hormon Süreci


Trans Erkekler İçin Hormon Süreci


Trans erkek, kendini kadın olarak değil, erkek olarak hisseden bireylerdir. İçten gelen hislerle oluşan bu durum, tedavi edilmelidir. Tedavi sonrasında trans erkekler, hissettiği bedene kavuşacağı için psikolojik anlamda rahatlayacaklardır.

Trans erkek birey, biyolojik vücudu olan kadın vücuduna ait hissetmeyerek bu bedenden kurtulmak ister. Kadın vücudundan erkek vücuduna geçmek isteyen birey, bazı psikolojik testlere sokulduktan sonra hormon tedavisi almaya başlayacaktır. Trans erkekler için hormon süreci, uzun bir süreye karşılık gelmektedir. Vücuduna testosteron hormonu alan trans erkek, vücudundaki değişimler karşısında psikolojik olarak bu durumdan etkilenebilir.

Trans erkeklerde hormon, vücudun fiziksel, duygusal ve cinsel yönden değişimini sağlayacaktır. Bu değişimlerin en başında; Vücutta tüylenme gelmektedir. Sakalı çıkmaya başlayan trans erkek, kendini daha çok erkek gibi hissetmeye başlayacaktır fakat, alınan hormon sayesinde görülen yan etkiler sürekli olarak kontrol edilecektir.

Trans erkek, yaklaşık 6 – 8 ay arasında testosteron hormonu aldıktan sonra, vücudunda olan değişimlerle ilgili neler hissettiğini psikiyatristine aktarır. Eğer tedaviden olumlu bir yanıt alındıysa ve yapılan testler de bu olumlu yanıtı destekliyor ise; Tedaviye farklı dozlarla devam edilir. Ayrıca vücudun erkek olabilmesi için büyük bir adım atılmış olur.

Trans erkek, hormon tedavisini ameliyatları gerçekleşene kadar alır. Hormon sürecinin etkileri her bireyde aynı olmamaktadır. Bunun nedeni ise, herkesin ayrı biyolojik yapıya sahip olmasından kaynaklanır. Trans erkeklerde hormon tedavisi toplam olarak 1.5 – 2 yıl aralığında sürmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfobi Ne Demektir

Trans Bireyleri Anlamak